You are not logged in.

Portal
       Kanał IRC
       Support
       Ekipa Metin2.pl
       Wiki
Co w grze?
Co na forum?
Facebook:
Metin2 Wiki:

Dear visitor, welcome to Oficjalne Forum Metin2.pl. If this is your first visit here, please read the Help. It explains in detail how this page works. To use all features of this page, you should consider registering. Please use the registration form, to register here or read more information about the registration process. If you are already registered, please login here.

demkow

Beginner

• "demkow" started this thread

• Send private message

1

Monday, February 28th 2011, 2:49pm

Rozdawanie umiejętności dla Sury WP pod exp

Witam mianowicie mam pytanie takie w co mam dawać pkt. umiejętności jak na razie mam 25lvl i tak rozdane pkt. umiejętności :

-Czarowany Miecz na M1
-Czarowana Zbroja 1
-Uderzenie Palcem 1
-Smoczy Wir 1
-Strach 1
-Rozproszenie Magii 1

Punkty umiejętności w każdej chwili mogę jeszcze zresetować więc chciałbym się zapytać czy dobrze mam rozdane punkty czy nie a jak nie to w co powinienem dać i ile ?? :) Każda pomoc będzie mi bardzo przydatna :)

Dziękuje za pomoc.

2

Monday, February 28th 2011, 3:30pm

Zresetuj wszystkie umiejętności i zrób tak:
Czarowane Ostrze>>Smoczy Wir>>Strach>>Uderzenie Palcem>>Rozproszenie Magii
Na początku daj punkty tylko w Czarowane Ostrze, Smoczy Wir i Uderzenie Palcem. Później gdy wbijesz drugi skill na M to oczywiście też strach, bo i tak na 1 punkt nic ci nie da. Możesz też od razu dać 1 pkt w Rozproszenie Magii jeśli będziesz walczył w duelach lub na wojnach.
Według mnie jest to najlepszy build na Surę WP, zamiast strachu możesz dać czarowaną zbroję, ale myślę, że strach bardziej Ci się przyda, tym bardziej, że być może kiedyś będziesz expił w grocie. Z takim buildem będziesz dobry w expie jak i w PvP.
!!!Ważna uwaga!!! : Nie dawaj na drugi skill Czarowanej Zbroi lub Strachu. Smoczy Wir na pewno lepiej sprawdzi się w expie.

DawcaOrganów

Professional

Occupation: nolife

• Send private message

3

Monday, February 28th 2011, 3:35pm

!!!Ważna uwaga!!! : Nie dawaj na drugi skill Czarowanej Zbroi lub Strachu. Smoczy Wir na pewno lepiej sprawdzi się w expie.

Oj tu sie nie zgodze. Te 80 defa robi OGROMNĄ różnicę w expie na bo/v1/ w świątyni czy chociażby dt. Ja expiąc w tych lokacjach wgl nie schodziłem z konia także po co mu wir?

Build do expa dla sury to ostrze>zbroja>strach>wir>palec :)

Occupation: Uczeń

• Send private message

4

Monday, February 28th 2011, 3:37pm

Cofnij, daj w każdy skill po 1 ( bez strachu, rozproszenie ) wymaksuj ostrze, resztę daj w zbrojkę, po wymaksowaniu zbrojki dawaj strach = jest to typowu build pod exp na koniku, najlepszy .;>
Ciężkie czasy ;(.

PolikShadow

Professional

Occupation: Informatyk; Specjalista ds. Uwodzenia (Emerytura ;) ) ; Kradziej z sadów owocowych; i wiele innych ^^

• Send private message

5

Monday, February 28th 2011, 5:27pm

A ja bym powiedzial ze to build pod dropa, a nie expa xD
Znajdz swoj wlasny styl. Wez standardowy build Ostrze-Zbroja-Wir/Palec-Palec/Wir
Strach do expa jest zbedny choc przydatny. Mozna go rownie dobrze zrobic na 5th eMke. Nie sluchaj tych wszystkich znawcow ktorzy nic na temat wp nie wiedza.
Ja szedlem buildem Ostrze-Zbroja-Palec-Wir i mimo tego ze wg ogolu strach i wir sa niezbedne do expa, expilo mi sie bardzo dobrze a moge nawet powiedziec ze expilem szybciej niz typki ze strachem czy tez wirem. Tak naprawde do expa potrzebne jest ci tylko ostrze. Reszta to tylko dodatki do stylu twojej gry.
Chcesz siedziec tylko na koniu to polecam(BUILD DLA DROPA): Ostrze/Zbroja/Strach/Wir || build ten jest dobry do dropa (czyt. metki)
Chcesz robic w przyszlosci DT to (BUILD STANDARDOWY): Ostrze-Zbroja-Wir/Palec-Palec/Wir || wir i palec mozesz sobie w dowolnej kolejnosci ustawic.
Chcesz postac bardziej do PVP i expa z buta(BUILD POD PVP,WOJNY,EXP Z BUTA || tzw. FULL OFFENSIVE): Ostrze-Palec-Wir-Rozpro
Mozliwosc kombinacji skilli jest duza i zalezy tylko od twojego upodobania. Tak wiec zdecyduj jak chcesz expic i co doklaniej robic.
Wtedy zdecyduj w co pojdziesz. Osobiscie to polecam Ci isc jako druga w Cz.Zbroje. Do expa w v2 (czyli dobicia nawet 79) Ci wystarczy samo ostrze i zbroja. Choc i z samym ostrzem bys dal rade 99 wbic :D
Pozdrawiam
:13: :jinno:
:hail:Polik - SURA WP 75+^^
:pump: Belphegor - WOJ. BODY 54+8)

FloriuS

Yakkosan - Piechur

Occupation: Światełko...

• Send private message

6

Monday, February 28th 2011, 6:01pm

Na początku daj punkty tylko w Czarowane Ostrze, Smoczy Wir i Uderzenie Palcem. Później gdy wbijesz drugi skill na M to oczywiście też strach, bo i tak na 1 punkt nic ci nie da. Możesz też od razu dać 1 pkt w Rozproszenie Magii jeśli będziesz walczył w duelach lub na wojnach.
Według mnie jest to najlepszy build na Surę WP, zamiast strachu możesz dać czarowaną zbroję, ale myślę, że strach bardziej Ci się przyda, tym bardziej, że być może kiedyś będziesz expił w grocie. Z takim buildem będziesz dobry w expie jak i w PvP.
Tylko że on chce expić, twój podany build jest pod pvp raczej. Tak jak Polik napisał, zależy od stylu expienia, czy z bucika czy z konika. Sam wybrałem opcję konik, ostrze P, zbroja g2, strach g1, wir m7, teraz wbijam 75 lvl w v2, nie używam potków, nawet wiru nie używam. Moim zdaniem zostaw jak jest, chociaż skasuje to rozproszenie, na 1 pkt nie przydatne, chociaż czasami te 2% może jednak wejść ;)
Nie kupuję SM do połączenia serwerów. Przyłącz się !!! *
* Nikogo nie namawiam gdyż jest to każdego wybór indywidualny a nakłanianie do bojkotu może zostać ukarane
Dodatkowo nie gram tutaj, do czasu łączenia.

[video]http://www.youtube.com/watch?v=W6A3jQRXUeA[/video]

demkow

Beginner

• Send private message

7

Monday, February 28th 2011, 9:01pm

Witam po przeczytaniu wszystkich wypowiedzi PolikShadow oraz FloriuS nie wiem co mam wybrać waham się w co mam iść :/

Chcesz siedziec tylko na koniu to polecam(BUILD DLA DROPA): Ostrze/Zbroja/Strach/Wir || build ten jest dobry do dropa (czyt. metki)
Chcesz robic w przyszlosci DT to (BUILD STANDARDOWY): Ostrze-Zbroja-Wir/Palec-Palec/Wir || wir i palec mozesz sobie w dowolnej kolejnosci ustawic.

Nie wiem który bulid mi się najlepiej sprawdzi wiecie chciałbym bić z konia ale nie wiem czy np, nie będzie lepsza opcja Build Standardowy :/

Thrup

Master

Occupation: Uczen

• Send private message

8

Monday, February 28th 2011, 9:39pm

Skoro pod expa to wiadomo ze skille wspomagajace czyli ostrze zbroja strach w sumie to mozna nie strach tylko wirek to zalezy od cb :). I najlepiej zebys najpierw robil 3 skille potem reszta

demkow

Beginner

• Send private message

9

Tuesday, March 1st 2011, 12:08am

aha ;] a jakie EQ mi doradzacie w sensie zbroja i mieczyk dla sury EXP mam 26lvl i gram na 13 serwerze a moje fundusze nie są takie wielkie ;] tak do 100kk-150kk

Occupation: Technik informatyk

• Send private message

10

Tuesday, March 1st 2011, 8:53am

on pisał, że pod expa... a nie pod pvp kolego, w takim wypadku ostrze-zbroja-strach-wir sura pod expa najlepszy z konia

Dragon 77 lv ON
Weapon 92+, 75 lv ON

PolikShadow

Professional

Occupation: Informatyk; Specjalista ds. Uwodzenia (Emerytura ;) ) ; Kradziej z sadów owocowych; i wiele innych ^^

• Send private message

11

Wednesday, March 2nd 2011, 9:06am

Co do eq ;)
Wg mnie:
Skille:
1. Ostrze
2. Zbroja
3. Palec/Wir
4. Wir/Palec
5. ...
Staty:
1. 90 INT
2. 60 WIT
3. 65(25unikow) - 90 (30unikow) ZRE
4. Reszta w SILE
EQ:
42lvl.
Mistyk +9 kd uchylki i speeda +3, FMS +9 sr +30, Wyzywka +7 w gore, Okragla tarcza +6/7
61lvl.
Duchowa +6 w gore z kd +3, FMS bez zmian, Helm od 60 +6/7 w gore, Lwia/Tygrysa/Sokola/Smoka Tarcza +9
65lvl.
FMS mozna zamienic na NIMFE/EGZO +9 lub BOJOWEGO +7 w gore
70lvl.
Duchowa mozna zamienic na STALKE +6 w gore z kd +4 (polecam speeda, uchylenia i uniku - nie defa bo 15defa nic Ci nie da ;d)

Do tego EQ do HP. Jakies butki z +1k HP w gore (najlepiej feniksa), ebony +9, naszyjnik z lez +7 w gore z +1k HP w gore, branza +1k HP w gore (z bialego zlota +8/9 lub z lez +8/9 z bonem do HP) || + do tego kolce z bialego zlota lub lez na jak najwyzszym + z przetopami oraz naszyjnik z perel +7(minimum) z przetopami i moze jakies bony do INTa do odpalania ostrza i zbrojki :)

Takie niezbedne minimum :)

Jest od 42, bo tak naprawde wczesniej nie ma sensu robienia jakiegos pro eq. Stan na 35lvl. Jedz na metki w m2. Zarob sobie na eq jakie ci podalem na 42lvl i git :D

12

Wednesday, March 2nd 2011, 9:30am

Ja polecam uniwersalny build:
Ostrze - Zbroja - Wir - Palec
Na początku zachłysnąłem się buildem ostrze-zbroja-strach-wir, ale gra się tym cholernie nudno, i wolno - stoisz z koniem jak wazon i nic nie robisz.
Zmieniłem na ostrze-zbroja-wir-palec i powiem szczerze, że gra stała się przyjemniejsza i znacznie szybsza. Expię szybciej niż niejeden z buildem pod konia, w pvp coś możesz zrobić, ze spotów nie dawałem się wywalać. Wir czasem się przydaje żeby mobki rozgonić i przygotować się do kolejnego combo, ale w większości lejesz i tak z miecza.
Gwarantuję, że build naprawdę dobry do wszystkiego ;) a nie robisz z siebie kalectwa na koniu jedynie z ostrzem...

kickwp

Beginner

• Send private message

13

Wednesday, March 2nd 2011, 2:42pm

Ja na mojej surce mam ostrze--->zbroja--->strach--->wir--->palec--->rozpro do 70lvl mozna zapomniec o pvp z takimi skillami, ale do expa jest to bardzo fajny build jesli jednak wolisz pvp to daj ostrze wir palec/rozpro zbroja a strach zostaw na sam koniec. Jeszcze jesli chodzi o 1 buildu to nie wiem czy nie lepiej by bylo ostrze zbroja wir palec strach/rozpro, bo gdy chcesz zostac na 70-75 i porobic troche dt to strach do dt sie nie przydaje ;/ i jest bezuzyteczny czyli 1 build ostrze zbroja strach wir palec rozpro ---> full exp bardzo slabe pvp 2 build ostrze zbroja wir palec strach/rozpro ---> podobnie jak 1 dobry do expa i w pvp mozna sie pobawic z odpowiednim eq i gra jest znacznie ciekawsza i szybsza build 3 ostrze wir palec/rozpro zbroja strach ---> build full pod pvp ciezko bedzie z nim expic ale zyskasz w pvp. Polecam ten 2 jest uniwersalny i dosyc fajny :D
[img]http://img602.imageshack.us/img602/8959/sygnatura2.gif[/img]

demkow

Beginner

• Send private message

14

Wednesday, March 2nd 2011, 5:04pm

Aha dziękuje za podzielenie się doświadczeniem :] nadal mam dylemat nie wiem który wybrać jak na razie idę Ostrze -> Zbroja -> ... nie wiem jaka opcja nadal będzie odpowiednia ;/

• Send private message

15

Wednesday, March 2nd 2011, 5:11pm

ja mialem 2 sury wp w swoim zyciu
jedna 70lv - s 15, skille ostrze zbroja wir palec
druga 67- s24 skille ostrze zbroja strach palec
moim zdaniem duzo lepiej expic bulidem 2 sury, a dlaczego palec a nie wir na 4M ? a no dlatego ze po pierwsze dmg, duzo lepsze niz wir, po 2 10 sekund ladowania (wir 15) a po 3 to jak sie zna taktyke to mozna sie nauczyc celowac palcem :)
:15: Sura Wp 65lvl Off
:24: Sura Wp 78lvl Off
:24: Ninja Dagger 75 Off
S 26 Wojownik Body 70 ( 1 w moim zyciu :D) Off
S 26 Szaman Błyskawica 70lv Off (skradziony)
Czekamy na s27!

*Sonny*

Professional

• "*Sonny*" has been banned

• Send private message

16

Wednesday, March 2nd 2011, 6:49pm

Takich tematów było 97654345678654 ;)
Jeśli chcesz tego sure pod expa, to jako 3 skill wbij strach. Jeśli bardziej exp, ale też pvp, to wir. Jeśli 3/4 pvp, 1/4 exp to palec. Nie wiem jak Ci to bardziej rozłożyć.. Chyba tyle wystarczy.
Pozdrawiam.

17

Wednesday, March 2nd 2011, 7:22pm

Patrzac po sobie i WP na s6 to maja tak:
ostrze-zbroja-wir-palec-rozpro i max ZRE moim zdaniem najlepiej.

PolikShadow

Professional

• Send private message

18

Thursday, March 3rd 2011, 12:58am

Nie czytałem wszystkiego bo głupoty piszecie, ja mam ostrze zbroja palec i wir. W pvp wszystkich WP swojego poziomu kłade z innymi duzych problemów nie ma.
Wir do expa dla leniwych ale napewno jest szybciej expic niz ze strachem. Na strachu to na metki mozna jezdzic a nie expic :/
Palcem szybciej sie moby ubija.

Zrobicie jak uważacie ja tak polecam, sam tak bilem nie narzekam.

19

Thursday, March 3rd 2011, 6:31pm

Nie czytałem wszystkiego bo głupoty piszecie, ja mam ostrze zbroja palec i wir. W pvp wszystkich WP swojego poziomu kłade z innymi duzych problemów nie ma.
Wir do expa dla leniwych ale napewno jest szybciej expic niz ze strachem. Na strachu to na metki mozna jezdzic a nie expic :/
Palcem szybciej sie moby ubija.

Zrobicie jak uważacie ja tak polecam, sam tak bilem nie narzekam.

A maxowales ZRE czy SIL?

• "CptFoley" has been banned

Occupation: Wzbudzanie konrtowersji

• Send private message

20

Thursday, March 3rd 2011, 6:42pm

Wir do expa dla leniwych ale napewno jest szybciej expic niz ze strachem. Na strachu to na metki mozna jezdzic a nie expic
Błąd! Większość Sur przed wejściem do Groty Wygnańców korzysta z ItemShop'u cofając siedemnaście punktów z Czarowanej Zbroi po to by mieć Strach który jest tam znacznie przydatniejszy. Oczywiście Sura WP idąca stylem "OnlyExp" na pewno zostawiło by to w spokoju wbijając na M kolejno: Czarowane Ostrze, Czarowana Zbroja, Strach, Smoczy Wir, Uderzenie Palcem. Rozproszenie nie wejdzie na M dopóty Gameforge nie wprowadzi nowych poziomów.
Pozdrawiam.
"Czasem dopiero na skrzyżowaniu człowiek zaczyna zastanawiać się - dokąd idzie." Władysław Grzeszczyk