Dear visitor, welcome to Oficjalne Forum Metin2.pl. If this is your first visit here, please read the Help. It explains in detail how this page works. To use all features of this page, you should consider registering. Please use the registration form, to register here or read more information about the registration process. If you are already registered, please login here.
Każda pomoc będzie mi bardzo przydatna 
!!!Ważna uwaga!!! : Nie dawaj na drugi skill Czarowanej Zbroi lub Strachu. Smoczy Wir na pewno lepiej sprawdzi się w expie.
Occupation: Informatyk; Specjalista ds. Uwodzenia (Emerytura ;) ) ; Kradziej z sadów owocowych; i wiele innych ^^

Polik - SURA WP 75+
Belphegor - WOJ. BODY 54+
Tylko że on chce expić, twój podany build jest pod pvp raczej. Tak jak Polik napisał, zależy od stylu expienia, czy z bucika czy z konika. Sam wybrałem opcję konik, ostrze P, zbroja g2, strach g1, wir m7, teraz wbijam 75 lvl w v2, nie używam potków, nawet wiru nie używam. Moim zdaniem zostaw jak jest, chociaż skasuje to rozproszenie, na 1 pkt nie przydatne, chociaż czasami te 2% może jednak wejśćZresetuj wszystkie umiejętności i zrób tak:
Czarowane Ostrze>>Smoczy Wir>>Strach>>Uderzenie Palcem>>Rozproszenie Magii
Na początku daj punkty tylko w Czarowane Ostrze, Smoczy Wir i Uderzenie Palcem. Później gdy wbijesz drugi skill na M to oczywiście też strach, bo i tak na 1 punkt nic ci nie da. Możesz też od razu dać 1 pkt w Rozproszenie Magii jeśli będziesz walczył w duelach lub na wojnach.
Według mnie jest to najlepszy build na Surę WP, zamiast strachu możesz dać czarowaną zbroję, ale myślę, że strach bardziej Ci się przyda, tym bardziej, że być może kiedyś będziesz expił w grocie. Z takim buildem będziesz dobry w expie jak i w PvP.
!!!Ważna uwaga!!! : Nie dawaj na drugi skill Czarowanej Zbroi lub Strachu. Smoczy Wir na pewno lepiej sprawdzi się w expie.
Nie wiem który bulid mi się najlepiej sprawdzi wiecie chciałbym bić z konia ale nie wiem czy np, nie będzie lepsza opcja Build Standardowy :/Chcesz siedziec tylko na koniu to polecam(BUILD DLA DROPA): Ostrze/Zbroja/Strach/Wir || build ten jest dobry do dropa (czyt. metki)
Chcesz robic w przyszlosci DT to (BUILD STANDARDOWY): Ostrze-Zbroja-Wir/Palec-Palec/Wir || wir i palec mozesz sobie w dowolnej kolejnosci ustawic.
Zresetuj wszystkie umiejętności i zrób tak:
Czarowane Ostrze>>Smoczy Wir>>Strach>>Uderzenie Palcem>>Rozproszenie Magii
Na początku daj punkty tylko w Czarowane Ostrze, Smoczy Wir i Uderzenie Palcem. Później gdy wbijesz drugi skill na M to oczywiście też strach, bo i tak na 1 punkt nic ci nie da. Możesz też od razu dać 1 pkt w Rozproszenie Magii jeśli będziesz walczył w duelach lub na wojnach.
Według mnie jest to najlepszy build na Surę WP, zamiast strachu możesz dać czarowaną zbroję, ale myślę, że strach bardziej Ci się przyda, tym bardziej, że być może kiedyś będziesz expił w grocie. Z takim buildem będziesz dobry w expie jak i w PvP.

Occupation: Informatyk; Specjalista ds. Uwodzenia (Emerytura ;) ) ; Kradziej z sadów owocowych; i wiele innych ^^

Wg mnie:
Skille:
1. Ostrze
2. Zbroja
3. Palec/Wir
4. Wir/Palec
5. ...
Staty:
1. 90 INT
2. 60 WIT
3. 65(25unikow) - 90 (30unikow) ZRE
4. Reszta w SILE
EQ:
42lvl.
Mistyk +9 kd uchylki i speeda +3, FMS +9 sr +30, Wyzywka +7 w gore, Okragla tarcza +6/7
61lvl.
Duchowa +6 w gore z kd +3, FMS bez zmian, Helm od 60 +6/7 w gore, Lwia/Tygrysa/Sokola/Smoka Tarcza +9
65lvl.
FMS mozna zamienic na NIMFE/EGZO +9 lub BOJOWEGO +7 w gore
70lvl.
Duchowa mozna zamienic na STALKE +6 w gore z kd +4 (polecam speeda, uchylenia i uniku - nie defa bo 15defa nic Ci nie da ;d)
Do tego EQ do HP. Jakies butki z +1k HP w gore (najlepiej feniksa), ebony +9, naszyjnik z lez +7 w gore z +1k HP w gore, branza +1k HP w gore (z bialego zlota +8/9 lub z lez +8/9 z bonem do HP) || + do tego kolce z bialego zlota lub lez na jak najwyzszym + z przetopami oraz naszyjnik z perel +7(minimum) z przetopami i moze jakies bony do INTa do odpalania ostrza i zbrojki
Takie niezbedne minimum![]()

Polik - SURA WP 75+
a nie robisz z siebie kalectwa na koniu jedynie z ostrzem...
i jest bezuzyteczny czyli 1 build ostrze zbroja strach wir palec rozpro ---> full exp bardzo slabe pvp 2 build ostrze zbroja wir palec strach/rozpro ---> podobnie jak 1 dobry do expa i w pvp mozna sie pobawic z odpowiednim eq i gra jest znacznie ciekawsza i szybsza build 3 ostrze wir palec/rozpro zbroja strach ---> build full pod pvp ciezko bedzie z nim expic ale zyskasz w pvp. Polecam ten 2 jest uniwersalny i dosyc fajny
Sura Wp 65lvl Off
Sura Wp 78lvl Off
Ninja Dagger 75 Off
) OffLocation: Gillingham

Polik - SURA WP 75+
Nie czytałem wszystkiego bo głupoty piszecie, ja mam ostrze zbroja palec i wir. W pvp wszystkich WP swojego poziomu kłade z innymi duzych problemów nie ma.
Wir do expa dla leniwych ale napewno jest szybciej expic niz ze strachem. Na strachu to na metki mozna jezdzic a nie expic :/
Palcem szybciej sie moby ubija.
Zrobicie jak uważacie ja tak polecam, sam tak bilem nie narzekam.
Błąd! Większość Sur przed wejściem do Groty Wygnańców korzysta z ItemShop'u cofając siedemnaście punktów z Czarowanej Zbroi po to by mieć Strach który jest tam znacznie przydatniejszy. Oczywiście Sura WP idąca stylem "OnlyExp" na pewno zostawiło by to w spokoju wbijając na M kolejno: Czarowane Ostrze, Czarowana Zbroja, Strach, Smoczy Wir, Uderzenie Palcem. Rozproszenie nie wejdzie na M dopóty Gameforge nie wprowadzi nowych poziomów.Wir do expa dla leniwych ale napewno jest szybciej expic niz ze strachem. Na strachu to na metki mozna jezdzic a nie expic
Forum Software: Burning Board®, developed by WoltLab® GmbH - © 2011 Gameforge Productions GmbH - Legal Notice