You are not logged in.

1

Wednesday, January 2nd 2008, 11:58am

Co??? Gdzie??? Jak???

Drogowskaz

Aby ułatwić dostęp do ważnych informacji, postanowiliśmy stworzyć pomoc dla Was wszystkich.

Kontakt z Team Metin2.pl

Team Metin2.pl kontaktuje się z graczami za pomocą:
  • IRC'a
  • Ticketów
  • Prywatnej wiadomości
  • E-mail (Wystarczy, że do nicka dodasz: @metin2.pl)

Team nigdy nie komunikuje się za pomocą różnego rodzaju komunikatorów typu GG, AQQ itp.

Uwagi:
Co wolno, a czego nie w obecności GM, czyli etyka zachowania wobec GM
Zasady zachowania wobec GM

1. Jeśli GM pisze do Ciebie w grze, to przed swoim nickiem ma prefix [GM].
2. Żaden członek Teamu nigdy NIE poprosi Cię o podanie hasła! Jeśli ktoś o nie pyta to na 100% NIE jest GM!
3. Pełną listę członków teamu znajdziesz TUTAJ. Jeśli ktoś mówi, że jest GM, a nie ma go na tej liście to znaczy, że to NIE jest GM!
4. Jeśli ktoś podaje się za GM możesz to szybko sprawdzić - poproś żeby do Ciebie przyszedł. GM mają nad głowami żółty pływający napis (GM), na dodatek mogą się przemieszczać po wszystkich mapach w ciągu kilku sekund. Jeśli ktoś nie ma tego napisu nad głową to NIE jest GM!

5. GM nigdy NIE będzie Cię prosił o Yang ani o żadne przedmioty. Prawdziwy GM ich nie potrzebuje - ma swój ekwipunek i nic więcej nie jest mu potrzebne.
6. Jeśli ktoś się podaje za GM i próbuje Cię namówić do podania hasła do konta albo dania mu Yang czy jakiegoś przedmiotu - zrób PrintScreena (patrz: Poradnik - Jak zrobić ss (print screen'a) i wrzucić go na serwer) i wyślij go ticketem do Teamu. Dostanie BAN'a i nikogo więcej nie oszuka.
7. GM NIE expią, nie ulepszają przedmiotów dla graczy, nie tworzą potworów, metinów ani nic innego!
8. GM nie może Ci nic dać, ani yang, ani przedmiotów - NIC. Jedyna rzeczą którą może się z Tobą podzielić to wiedza i doświadczenie o grze.

ZASADY
Strzeż się przed gniewem Smoczego Bóstwa, jeśli zdarzy Ci się je złamać!

PORADNIKI
Poradniki są tworzone przesz grupę Skrybów oraz graczy. Można w nich znaleźć podstawowe informacje na temat zadań, wojen, expienia, itemów itp.

MAŁE FAQ

Dostałem bana, ale nie wiem za co i na ile czasu. Co zrobić?
Wejdź na maila, na którym jest zarejestrowane konto.
Uwaga:
  • Jeżeli na mailu nie będzie wiadomości z przyczyną i czasem bana, to zgłoś się do GMa poprzez system ticketów (patrz: Support).
  • Support jest jedyną drogą do dowiedzenia się, za co mamy bana. Team nie udziela takich informacji na IRC'u lub w Grze.
  • Team może udzielić takiej informacji wyłącznie dla właściciela konta! Każdy niezwiązany z kontem, nie uzyska odpowiedzi.

Dostałem bana lecz według mnie jest on niesprawiedliwy. Czy mogę coś zrobić?
Możesz się od tego bana odwołać za pomocą systemu ticketów.
Odwołanie od bana

Chcę sprzedać przedmiot. Czy mogę wystawić aukcję na forum?
Oczywiście. Od tego na forum jest dział Market. Wystarczy, że wybierzesz swój serwer i założysz temat. Dział Market

Written by PriaP
Update by Moriatu

This post has been edited 19 times, last edit by "Limka" (Jul 3rd 2010, 12:06am)

This post has already been reported.

2

Saturday, July 3rd 2010, 12:07am

Aktualizacja.
This post has already been reported.